opc_loader
Service & reparatie

Spectra GL622N

Artikelnr: gl622N
Uit voorraad leverbaar

De Spectra GL-622N afschotlaser

Vol automatische afschot laser

Groot afschot bereik tot 25%

Automatische uitlijning op de ontvanger met Grade Matching

Wordt standaard geleverd met een remote en mm ontvanger

Afschot

  • Enkel afschot
  • Dubbel afschot + €345,00

Ontvanger

  • HL760
  • CR700 + €145,00
  • Geen - €200,00
Aantal 2.985,00 2.695,00 U bespaart: 10%
(Prijs excl. btw)

Onze zekerheden

U rekent veilig af via Ideal, vooruitbetaling of pinnen bij afhalen in Nieuwegein

Op werkdagen wordt uw bestelling binnen 24 uur ingepland en daarna uitgeleverd

Vanaf €50,- word uw bestelling gratis bezorgd, ook in België

Wij beschikken over een eigen reparatie / hersteldienst voor alle merken

Snel contact via de app: 06 21 36 36 67

De meeste artikelen zijn uit voorraad leverbaar

Beschrijving

Spectra GL-622N dubbel afschot laser met Grade matching en Planelock functie

De Spectra GL622N dubbelafschot lasers zijn volledig uitgeruste automatische hellinglaser welke eenvoudig is gebruiken zijn. De GL622N dubbel afschot lasers zijn robuust, automatisch zelfnivellerend en hebben een hellingsbereik van -25% tot + 25%, waardoor deze door een breed scala aan grade-, graaf- en uitlijntoepassingen, algemene en gespecialiseerde aannemers gebruikt kunnen worden. De Spectra GL622N dubbelafschot lasers worden geleverd met de RC602N radiografische afstandsbediening met volledige functionele functies biedt tot 100 meter van de laser, zelfs vanuit de cabine van een machine. Door de grafische, menugestuurde interface zijn de lasers eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken en kan worden ingesteld op 16 verschillende talen. De GL622N lasers worden standaard geleverd met de geavanceerde HL760 digitale laserontvanger en kan worden gebruikt tot 400 m van de laser. Met de digitale uitlezing kan de gebruiker sneller naar de volgende positie gaan, het hoogte verschil wordt in mm weergegeven ten opzichte van de referentiehoogte. Dankzij draadloze communicatie, tussen de ontvanger en de laser, kunnen geavanceerde functies zoals; "Grade Matching" en "PlaneLok" gebruikt worden. De HL760 kan worden gekoppeld met een andere HL760, waardoor de tweede ontvanger wordt omgezet in een afstandsdisplay, voor in en cabine bij de machinebediener. De GL622N dubbel afschot lasers zijn zelfnivellerend in verticale richting, waardoor meer productiviteit mogelijk is en meer taken uit te voeren zijn, zoals het uitlijnen van de as, het instellen van 90 graden of het uitlijnen van ankerbouten. Ontworpen om te worden gebruikt op de moeilijkste werklocaties. De GL-622N heeft ook een maskermodus, deze functie stelt je in staat om de laserstraal aan één of zelfs meerdere zijden van de laser uit te zetten. Dat is handig, want zo wordt de straal alleen daar uitgezonden waar een referentiehoogten nodig is. Hiermee worden problemen van hinderlijke reflecties door ruiten ook voorkomen.

Vol automaat

De Spectra CL612 / GL622 zijn vol automatische dubbel afschot lasers; beide assen blijven bewaakt tegen verzakking/verkanteling tijdens afschot.

Spectra Gradematching:

De GL622N dubbel afschot lasers heeft de functie "Grade Matching", wat erg handig is voor drainage. Grade Matching kan worden gedaan m.b.v. de optionele Spectra HL760 laserontvanger en afstandsbediening. De GL622N dubbel afschot laser zoekt de laserontvanger die op een vooraf ingestelde hoogte staat. Een radioverbinding tussen beide zorgt ervoor dat de laser op de gewenste helling wordt ingesteld. Dit is veel sneller en nauwkeuriger dan om te proberen de laser handmatig op de gewenste helling in te stellen.

Spectra Planelock:

De PlaneLok-functie kan met de optionele afstandsbediening RC602N en de HL760 wordt gebruikt. Met de PlaneLok functie wordt het laservlak van de GL622N dubbel afschot lasers automatisch vergrendeld op een bestaande horizontale hoogte of biedt een snelle automatische verticale uitlijning die alle afwijkingen of de mogelijkheid van fouten, als gevolg van onjuiste instellingen, elimineert.

HL760 handontvanger & RC602N afstandsbediening:

De Spectra GL622N wordt standaard geleverd met de Spectra HL760 handontvanger en RC602N afstandsbediening. Samen is de Spectra HL760 en Spectra GL622N te gebruiken tot een afstand van 400m wat een werkgebied oplevert van 800m. De Spectra HL760 heeft een akoestisch signaal, welke in niveaus in is te stellen; Zeer luid, luid, zacht en uit, de gevoeligheid/nauwkeurigheid van de ontvanger is in te stellen in 6 nauwkeurigheden; fijn ± 0,1 mm, 0,5 mm en 1,0 mm voor bijvoorbeeld vloeren en grof ± 2,0 mm, 5 mm en 10,0 mm voor bijvoorbeeld een zandbed. De Spectra HL760 wordt standaard geleverd met een kunststof baakklem. D.m.v. de mm weergave kan er direct afgelezen worden hoeveel mm het verschil is t.o.v. de referentiehoogte, zonder de ontvanger op de baak heen en weer te hoeven schuiven.  I.c.m. met de Spectra HL760 en RC602N afstandsbediening wordt het mogelijk de PlaneLok en Gradematch functie te benutten. Zowel de HL760 als de RC602N dienen de bij de eerste keer ingebruikname gekoppeld te worden aan de laser met de “Fingerprint functie. Hierdoor reageert de laser niet per ongeluk op een andere afstandsbediening of de PlaneLok en Gradematch functie van een andere ontvanger.

CR700 combi- ontvanger

De Specta GL622N kan ook geleverd worden met de CR700 combi-ontvanger. De Spectra Precision CR700 combinatie laser handontvanger en machine ontvanger in één. De Spectra CR700 is perfect te gebruiken als handontvanger d.m.v. de meegeleverde baakklem op de laserbaak te monteren. Spectaal voor kleine graafmachines is er een sterke magneetklem meegeleverd, waardoor deze goed en eenvoudig te monteren is op de machine. Door de super heldere LED's (blauw, rood en groen) is de Spectra CR700 goed in de cabine af te lezen. I.c.m. met de Spectra CR700 en RC602N afstandsbediening wordt het mogelijk de PlaneLok en Gradematch functie te benutten.

Afschot berekenen:

Afschot is een maat om de steilheid van een hellend vlak weer te geven. Het afschot of de hellingsgraad wordt uitgedrukt in percentages (%). Er wordt daarom ook wel gesproken van het stijgingspercentage (S). Het afschot of de hellingsgraad van een taluut, op- en afrit, weiland of autoweg is gelijk aan het hoogteverschil (ΔH) gedeeld door de horizontale afstand (L) maal 100%. Het afschot of de hellingsgraad van 5,0% beduidt dat tussen vertrek en eindpunt de weg 5 meter hoger ligt per 100 meter horizontaal afgelegde weg. De formule S = (ΔH / L) × 100% kan op afschot berekeningen toegepast worden. !Let wel op bij het delen van ΔH en L dat er gedeelt wordt door dezelfde eenheid, dus m door m delen niet cm door m!

Een voorbeeld: Een rioolbuis moet bijv een afschot hebben van -10 mm/m (omgerekenen naar m/m), dit is gelijk aan -1m (ΔH) per 100m (L) het afschot (S) wat op de laser ingesteld dient te worden is (-1m/100m) x 100% = -1,0%

Specificaties
Specificaties
Laserdiode 635 nm < 5 mW
Werktemperatuur -10°C tot +50° C
Opslagtemperatuur -20°C tot +70°C
Laserklasse 3R
Werkbereik 400m
Werkbereik afstandsbediening 100m
Bereik Gradematching en Planelock 50m
Nivelleernauwkeurigheid ± 0,5 mm/10m
Zelfnivelleerbereik ± 14°
Nivelleertijd 4 Sec.
Afschot -±25 %  beide assen
Rotatiesnelheid 300, 600, 750 RPM
Stof- en spatwaterbescherming IP 67
Elektrische voeding Accupack
Gebruiksduur max 35 h
Statiefschroefdraad 5/8"
Gewicht 3,1 kg
Projectie Horizontaal / verticaal / dubbel afschot

Leveringsomvang
Spectra GL622N
Accupack
Lader
Afstandsbediening RC-602N
HL760 handontvanger incl. Baakklem
CR700 incl. baakklem en magneetklem (optioneel)
Koffer

 

Downloads:

Spectra GL622N gebruiksaanwijzing

Spectra GL622N brochure

Meer binnen categorie: Spectra |  Meer binnen categorie: Afschotlaser

Aanbevolen artikelen

Zoek je de ideale laser voor jouw klus? Bekijk dan ons ruime assortiment en de bijbehorende sterke punten per type laser. Voor elk bouwproject bestaat er een passende laser!

Alternatieve artikelen:

Advies nodig over de beste laser?

Bouwlaseronline helpt u graag bij het kiezen van het juiste meetinstrument. Wij beschikken over een eigen service afdeling waar u terecht kan met al uw vragen. Neem contact op via 030 26 13 783 of via info@bouwlasersonline.nl

Kom langs in onze showroom!

Wilt u nog even rustig rondkijken en inspiratie opdoen over de beste lasers en ontvangers? Kom eens langs in onze uitgebreide showroom in Nieuwegein. Onze specialisten geven u graag persoonlijk advies.

Hoe ga ik te werk met een laser?

Heeft u nog nooit gewerkt met een laser of wilt u juist extra kennis opdoen? Wij bieden verschillende cursussen en trainingen aan voor beginners en gevorderden. Zo werkt u voortaan nog nauwkeuriger.

Op de hoogte blijven?

Wilt u meer informatie ontvangen over Bouwlasersonline en op de hoogte blijven van onze acties?
Schrijf je direct in voor onze nieuwsbrief.