opc_loader
Service & reparatie

Leica Rugby 680

Artikelnr: 6011159
Uit voorraad leverbaar

Leica Rugby 680 afschotlaser

Dubbel afschot bereik van ± 8%

Semi automaat / Half automaat

Groot werkbereik tot 1.100m met Rodeye 160

Keuze uit eenvoudige en mm ontvanger

Ontvanger

  • Rodeye 120
  • Rodeye 160 + €50,00
  • Geen - €175,00
Aantal 1.750,00 1.575,00 U bespaart: 10%
(Prijs excl. btw)

Onze zekerheden

U rekent veilig af via Ideal, vooruitbetaling of pinnen bij afhalen in Nieuwegein

Op werkdagen wordt uw bestelling binnen 24 uur ingepland en daarna uitgeleverd

Vanaf €50,- word uw bestelling gratis bezorgd, ook in België

Wij beschikken over een eigen reparatie / hersteldienst voor alle merken

Snel contact via de app: 06 21 36 36 67

De meeste artikelen zijn uit voorraad leverbaar

Beschrijving

Leica Rugby 680 dubbel afschot laser

De Leica Rugby 680 is een uitstekende automatische dubbel afschot (±8%) bouwlaser met digitale efficiëntie. Deze nieuwe generatie laser regelt en lijnt sneller en eenvoudiger dan ooit tevoren en verbetert de werkprestaties door fouten en uitvaltijd te minimaliseren. De Leica Rugby 680 beschikt over en slaapmodus die stroom bespaart zonder instellingsinformatie te verliezen. Een unieke Smart Slope-functie blijft de temperatuur en tijd bewaken om ervoor te zorgen dat de prestaties en nauwkeurigheid tijdens het gebruik behouden blijven. De Leica Rugby 680 is sterk, snel en maakt deel uit van de Leica 600-serie die bekend staat om hun geschiktheid voor alle soorten constructiewerk. De Rugby 680 dubbelafscohot laser is IP67 beschermd tegen stof en water en heeft een glazen kooi en een stevige behuizing die ultieme bescherming biedt. De rubberen handgrepen zorgen voormaximale grip, een groot hoog contrast LCD-display en een eenvoudige, gemakkelijk te begrijpen gebruikersinterface. H-I en Bump-waarschuwingsfunctie waarschuwt de gebruiker voor eventuele storingen; wanneer de helling wordt gebruikt, blijft de slimme hellingsfunctie controleren om ervoor te zorgen dat de hele dag nauwkeurige tijd- en temperatuurresultaten worden verstrekt.

Semi automatische afschot laser:

De Leica rugby 680 is een semi automatische afschot laser (half automaat), dit houdt in dat de as welke onder afschot is ingesteld niet meer bewaakt wordt tegen verkanteling. Bij dubbel afschot is de laser in geen van de assen meer bewaakt tegen verzakkingen.
De tilt functie blijft wel in werking, deze zorgt ervoor dat de laser bij grote schokken stopt met roteren.

Li-ion accupack:

De Leica Rugby 680 wordt standaard door bouwlasersonline geleverd met een snelladende Li-Ion-batterij incl. Li-ion lader. Hiermee voorkomt u  wachttijden door een lage batterijstatus: de Rugby 680 bouwlaser wordt geleverd in een pakket met de oplaadbare Li-ion batterij met lange levensduur die tijdens gebruik opgeladen kan worden, bijv. in de auto met de autolader (optionele accessoire) of vanuit elke accu met behulp van de 12V-accukabel (opt.). Aannemers die op grote bouwplaatsen werken met veel zonuren zullen veel profijt hebben van het optionele zonnepaneel dat kan worden bevestigd aan de draagkoffer voor kosteloos opladen van de Rugby 680 laser.

 

Rodeye 120 of Rodeye 160:

Bij de Leica Rugby 680 zit standaard de ontvanger Leica Rodeye 120. Met een bereik van 250 m en een akoestisch signaal welke in 3 niveaus in is te stellen; luid, zacht en uit, de gevoeligheid/nauwkeuigheid van de ontvanger is in te stellen in 2 nauwkeurigheden; fijn ± 1 mm voor bijvoorbeeld vloeren en grof ± 3 mm voor bijvoorbeeld een zandbed is de Leica Rodeye 120 heeft een prima ontvanger. De Leica Rodeye 120 wordt standaard geleverd met een kunsstof baakklem. Er kan ook gekozen worden om de Rodeye 160, deze heeft een digitale mm weergave. In de display wordt het hoogte verschil tussen 0-punt (referentiehoogte) en de gemeten waarde in millimeters weergegeven. Dit voorkomt in veel gevallen dat de Leica Rod Eye 160 over de laserbaak heen en weer geschoven moet worden om het hoogte verschil te kunnen meten. Tevens voorkomt de mm-aanduiding afleesfouten en kost is het tijd besparend.

 

Afschot berekenen:

Afschot is een maat om de steilheid van een hellend vlak weer te geven. Het afschot of de hellingsgraad wordt uitgedrukt in percentages (%). Er wordt daarom ook wel gesproken van het stijgingspercentage (S). Het afschot of de hellingsgraad van een taluut, op- en afrit, weiland of autoweg is gelijk aan het hoogteverschil (ΔH) gedeeld door de horizontale afstand (L) maal 100%. Het afschot of de hellingsgraad van 5,0% beduidt dat tussen vertrek en eindpunt de weg 5 meter hoger ligt per 100 meter horizontaal afgelegde weg. De formule S = (ΔH / L) × 100% kan op afschot berekeningen toegepast worden. !Let wel op bij het delen van ΔH en L dat er gedeelt wordt door dezelfde eenheid, dus m door m delen niet cm door m!

Een voorbeeld: Een rioolbuis moet bijv een afschot hebben van -10 mm/m (omgerekenen naar m/m), dit is gelijk aan -1m (ΔH) per 100m (L) het afschot (S) wat op de laser ingesteld dient te worden is (-1m/100m) x 100% = -1,0%

Reparatie en kalibratie:

Ieder meetinstrument, van puntlaser tot totalstation wordt voor levering volledig door ons nagekeken en krijgt het apparaat een eindkalibratie voordat deze opgehaald of verzonden wordt. Mocht het product af fabriek komen, dan verricht de fabriek volgens onze afspraken deze controle en eindkalibratie. Reparaties en kalibraties worden in onze eigen servicecenter gedaan. Hierdoor kunnen wij de hoogste kwaliteit leveren.

Specificaties
Specificaties
Laserdiode 635 nm < 5 mW
Werktemperatuur -10°C tot +50° C
Opslagtemperatuur -20°C tot +70°C
Laserklasse 3R
Werkbereik handontvanger 400m
Werkbereik machine ontvanger 200m
Nivelleernauwkeurigheid ± 0,5 mm/10m
Zelfnivelleerbereik ± 8% (± 5°)
Nivelleertijd 4 Sec.
Afschot ± 8% in beide assen
Rotatiesnelheid 300 en 600 RPM
Stof- en spatwaterbescherming IP 66
Elektrische voeding Li-ion accupack
Gebruiksduur max 45 h
Statiefschroefdraad 5/8"
Gewicht 2,9 kg
Projectie Horizontaal / afschot

Leveringsomvang
Leica Rugby 680
Li-ion accupakket
Lader
Handontvanger Leica Rodeye 120  of 160
Baakklem t.b.v. Rodeye
2 x 1,5V AA alkaline batterij
Koffer

 

Downloads:

Leica Rugby 680 gebruiksaanwijzing

Leica Rugby 680 serie brochure

Meer binnen categorie: Leica |  Meer binnen categorie: Afschotlaser

Aanbevolen artikelen

Zoek je de ideale laser voor jouw klus? Bekijk dan ons ruime assortiment en de bijbehorende sterke punten per type laser. Voor elk bouwproject bestaat er een passende laser!

Advies nodig over de beste laser?

Bouwlaseronline helpt u graag bij het kiezen van het juiste meetinstrument. Wij beschikken over een eigen service afdeling waar u terecht kan met al uw vragen. Neem contact op via 030 26 13 783 of via info@bouwlasersonline.nl

Kom langs in onze showroom!

Wilt u nog even rustig rondkijken en inspiratie opdoen over de beste lasers en ontvangers? Kom eens langs in onze uitgebreide showroom in Nieuwegein. Onze specialisten geven u graag persoonlijk advies.

Hoe ga ik te werk met een laser?

Heeft u nog nooit gewerkt met een laser of wilt u juist extra kennis opdoen? Wij bieden verschillende cursussen en trainingen aan voor beginners en gevorderden. Zo werkt u voortaan nog nauwkeuriger.

Op de hoogte blijven?

Wilt u meer informatie ontvangen over Bouwlasersonline en op de hoogte blijven van onze acties?
Schrijf je direct in voor onze nieuwsbrief.