opc_loader
Service & reparatie

Spectra DG-813

Artikelnr: dg813
Uit voorraad leverbaar

De Spectra DG-813 rioollaser

Met unieke spot-zoek en uitlijn functies

Rioollaser is volledig te bedienen met de RC-803 remote

Nederlandstalig menu

Aantal 3.800,00 3.550,00 U bespaart: 7%
(Prijs excl. btw)

Onze zekerheden

U rekent veilig af via Ideal, vooruitbetaling of pinnen bij afhalen in Nieuwegein

Op werkdagen wordt uw bestelling binnen 24 uur ingepland en daarna uitgeleverd

Vanaf €50,- word uw bestelling gratis bezorgd, ook in België

Wij beschikken over een eigen reparatie / hersteldienst voor alle merken

Snel contact via de app: 06 21 36 36 67

De meeste artikelen zijn uit voorraad leverbaar

Beschrijving

Spectra DG-813 "De Rioollaser"

De Spectra Precision DG813 is ontworpen om in ronde, nauwe buizen te passen en leveren daarmee de meest productieve rioolaanleg-ervaring op de markt. Ze zijn extreem robuust en floreren in veeleisende ondergrondse condities. Ondersteund door de nieuwste door Spectra Precision ontwikkelde technologie, verplaatsen de stralen zich snel en nauwkeurig voor uitlijning en helling. Eenvoudig in gebruik en met de nieuwe menugestuurde gebruikersinterface helpen de Spectra DG813 de efficiëntie verhogen. Werken in sleuven is nu nóg eenvoudiger geworden met de nieuwe serie lijnlasers van Spectra Precision. Compact en krachtig. De Spectra Precision DG813 lijnlaser is gebouwd voor efficiëntie, nauwkeurigheid en betrouwbaarheid bij het leggen van rioolbuizen. De lengte van de Spectra DG813 is verkleind om het gemakkelijker te maken om de lasers op te stellen op plaatsen met weinig ruimte bijv. in een kolk. De Spectra DG813 heeft een afschotbereik van -12% tot + 40% en is volledig zelfnivellerend over het hele gebied. Zelfs de dwarsas wordt volledig gecompenseerd - wat zorgt voor een snelle opstelling, de laser stelt zichzelf horizontaal ook als deze scheef staat. De Spectra DG-813 werken over een afstand van 150 m en biedt volledige bediening in één opstelling tussen kolken. Op de grote grafische gebruikersinterface display kan gemakkelijk worden gezien als de laser zich in een kolk bevindt. Alle functies zijn beschikbaar via dit grafisch menu welke het eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken maakt, ook betekent dat de kennis eenvoudig kan worden overgedragen aan iedereen in uw team met weinig of geen training. De Spectra DG813 heeft geavanceerde functies die het instellen en gebruiken ervan eenvoudiger en nauwkeuriger maken: Met de functie Lijn instellen/controleren van beide rioollasers kan de straal tot 100% buiten de sleuf worden gebracht voor snelle configuratie of controle. De laserstraal uit de sleuf omhoog brengen naar een bovengrondse markering scheelt tijd — in plaats van de uitgraving off line te moeten verplaatsen tijdens configuratie van de pijplaser kunt u gewoon doorgaan met het werk. Met de functie "Line scan" gaat de straal snel vegen (links en rechts) en kan op het doelwit worden gestopt in de positie van de bulls-eye met behulp van de afstandsbediening. Lijnwaarschuwing wordt automatisch geactiveerd zodra het cijfer en de uitlijning zijn ingesteld, waardoor de gebruiker wordt gewaarschuwd als de opstelling is verstoord, waardoor kostbare fouten worden voorkomen en opnieuw wordt gewerkt. De Spectra DG813 heeft een heldere straal die gemakkelijk in de buis kan worden gespot en die wordt verbeterd met het gepatenteerde doel dat de straal naar boven buigt, waardoor hij gemakkelijk te zien is wanneer hij naar de rioolbuis kijkt, hierdoor hoeft er minder gebukt te worden.

Spotfiner SF-803:

De Spectra DG-813 wordt standaard geleverd met de Spotfinder SF803, hier mee worden de volgende functies beschikbaar gemaakt.

  • "Spot Align" met deze functie lijnt de DG813 automatisch uit op het midden van de Spot Finder in de buis of op de richting van de put bij gebruik in een diepe korte sleuf of configuratie van bovenaf.
  • "Spot Match" een geweldige functie voor het controleren of de leiding op de juiste helling is geïnstalleerd of voor het vaststellen van de helling van een bestaande riolering. Kan ook worden gebruikt om de helling tussen putten te berekenen.
  • "SpotLok"   kan worden gebruikt om eenvoudig een steile hellingreferentie te bepalen of de straal te vergrendelen in de gewenste positie, zoals bij solarparken, waar de straal onderhevig kan zijn aan afwijking.
  • "Spot zoeken"  met deze functie kan de straal handmatig over lange afstand handmatig gelokaliseerd worden.

RC-803 afstandsbediening:

Alle Spectra DG-813 riool- lijnlasers worden standaard geleverd met de RC-803 afstandsbediening.  Met de nieuwe RC803-afstandsbediening biedt volledige functiecontrole en gebruikt infraroodlicht in de buis tot een maximale afstand van 150 meter. Voor "over-the-top" instellingen maakt de afstandsbediening gebruik van radiocommunicatie tot een afstand van 130 meter.  Dezelfde grafische gebruikersinterface als op de laser wordt ook gebruikt op de afstandsbediening van de RC803. Alle functies welke te bedienen zijn op de laser kunnen ook met de RC 803 afstandsbediening gebruikt worden.

Afschot berekenen:

Afschot is een maat om de steilheid van een hellend vlak weer te geven. Het afschot of de hellingsgraad wordt uitgedrukt in percentages (%). Er wordt daarom ook wel gesproken van het stijgingspercentage (S). Het afschot of de hellingsgraad van een taluut, op- en afrit, weiland of autoweg is gelijk aan het hoogteverschil (ΔH) gedeeld door de horizontale afstand (L) maal 100%. Het afschot of de hellingsgraad van 5,0% beduidt dat tussen vertrek en eindpunt de weg 5 meter hoger ligt per 100 meter horizontaal afgelegde weg. De formule S = (ΔH / L) × 100% kan op afschot berekeningen toegepast worden. !Let wel op bij het delen van ΔH en L dat er gedeelt wordt door dezelfde eenheid, dus m door m delen niet cm door m!

Een voorbeeld: Een rioolbuis moet bijv een afschot hebben van -10 mm/m (omgerekenen naar m/m), dit is gelijk aan -1m (ΔH) per 100m (L) het afschot (S) wat op de laser ingesteld dient te worden is (-1m/100m) x 100% = -1,0%

Specificaties
Specificaties
Laserdiode 600 - 680 nm
Werktemperatuur -10°C tot +50° C
Opslagtemperatuur -20°C tot +70°C
Laserklasse 3R
Werkbereik 150m
Bereik afstandsbediening: 150m
Nivelleernauwkeurigheid ± 0,5 mm/10m
Zelfnivelleerbereik -12% tot +40%
Afschotbereik -12% tot +40%
Stof- en spatwaterbescherming IP 67
Elektrische voeding Accupack
Gebruiksduur max 40h
Gewicht 2,0 kg

Leveringsomvang
Spectra DG-813
Accupack
Lader
RC-803 afstandsbediening
SF803 Spotfinder
ST802 Transporter
Target holder incl. targets
Opstelplaat
Koffer

 

Downloads:

Spectra DG-813 gebruiksaanwijzing

Spectra DG-813 brochure

Meer binnen categorie: Spectra |  Meer binnen categorie: Rioollaser

Aanbevolen artikelen

Zoek je de ideale laser voor jouw klus? Bekijk dan ons ruime assortiment en de bijbehorende sterke punten per type laser. Voor elk bouwproject bestaat er een passende laser!

Advies nodig over de beste laser?

Bouwlaseronline helpt u graag bij het kiezen van het juiste meetinstrument. Wij beschikken over een eigen service afdeling waar u terecht kan met al uw vragen. Neem contact op via 030 26 13 783 of via info@bouwlasersonline.nl

Kom langs in onze showroom!

Wilt u nog even rustig rondkijken en inspiratie opdoen over de beste lasers en ontvangers? Kom eens langs in onze uitgebreide showroom in Nieuwegein. Onze specialisten geven u graag persoonlijk advies.

Hoe ga ik te werk met een laser?

Heeft u nog nooit gewerkt met een laser of wilt u juist extra kennis opdoen? Wij bieden verschillende cursussen en trainingen aan voor beginners en gevorderden. Zo werkt u voortaan nog nauwkeuriger.

Op de hoogte blijven?

Wilt u meer informatie ontvangen over Bouwlasersonline en op de hoogte blijven van onze acties?
Schrijf je direct in voor onze nieuwsbrief.