opc_loader
Service & reparatie

Piper 100/200

Artikelnr: 748704
Staat in bestelling levertijd 2-3 dagen

De Piper serie rioollaser

Meest compacte rioollaser

Automatische uitlijning op de Piper 200

Leica Piper

  • 100 (748704)
  • 200 met Alignmaster (748710) + €150,00
Aantal 3.350,00 2.995,00 U bespaart: 11%
(Prijs excl. btw)

Onze zekerheden

U rekent veilig af via Ideal, vooruitbetaling of pinnen bij afhalen in Nieuwegein

Op werkdagen wordt uw bestelling binnen 24 uur ingepland en daarna uitgeleverd

Vanaf €50,- word uw bestelling gratis bezorgd, ook in België

Wij beschikken over een eigen reparatie / hersteldienst voor alle merken

Snel contact via de app: 06 21 36 36 67

De meeste artikelen zijn uit voorraad leverbaar

Beschrijving

Zeer compacte Leica Piper 100 / 200 rioollaser

Hierbij de introductie van de Leica Piper 100 / 200 riool- / lijnlaser. De Leica Piper 100 / 200 is gebouwd in een zeer compacte en robuuste aluminium behuizing voor een krachtige prestatie, zelfs onder zware omstandigheden op de bouw. De Leica Piper 100 / 200 zit vol met functies die de productiviteit verbeteren en de downtime minimaliseren. De Leica Piper 100 / 200 heeft een groot duidelijk display dat het voor gebruikers gemakkelijker maakt om de status, lijnpositie, batterijstatus en afschot-indicatie af te lezen. De intelligente batterij bewaakt de hoeveelheid lading / ontlading, zodat gebruikers altijd weten hoeveel levensduur van de batterij ze nog hebben. Zowel in als op de Buis zorgen de rubberen voetjes ervoor dat de Piper 100 / 200 stabiel opgesteld staat en goed blijft werken. De Piper 100/200 is de enige riool- / lijnlaser welke in een buis van 100 mm past. De autoalign functie is terug te vinden in de Leica Piper 200. De Leica Piper 100 / 200 is veelzijdig, maar toch eenvoudig te bedienen en gebruiksvriendelijk.

Automatische uitlijning met Alignmaster:

Dankzij automatische uitlijning "Alignmaster" op de Leica Piper 200  kunt u sneller werken. Deze scantechnologie biedt u een snel, nauwkeurig en automatisch uitlijningssysteem. Wanneer u de volgende dag de opstelling weer moet uitvoeren, voert u in de laser het juiste afschot in en plaatst u het richtmerk aan het einde van het laatste deel van de buis waar u de dag ervoor gebleven was. Druk op de Alignmaster-knop op de laser of afstandsbediening, waarna de laser automatisch het middelpunt van het richtmerk vindt. Zo kunt u zonder enige vertraging aan een nieuwe werkdag beginnen.

Piper IR-afstandsbediening:

De Leica Piper 100 en 200 riool- lijnlasers worden standaard geleverd met een IR-afstandsbediening.  Met deze IR-afstandsbediening biedt u controle over de Piper in de buis tot een maximale afstand van 150 meter. M.b.v. de IR-afstandsbediening kan de laser links / rechts uitgelijnt worden, de "Alignmaster" functie ingeschakelt worden (alleen op de Piper 200), de laser in slaapstand gezet worden en de laser op knipperen of continue straal gezet worden.

Afschot berekenen:

Afschot is een maat om de steilheid van een hellend vlak weer te geven. Het afschot of de hellingsgraad wordt uitgedrukt in percentages (%). Er wordt daarom ook wel gesproken van het stijgingspercentage (S). Het afschot of de hellingsgraad van een taluut, op- en afrit, weiland of autoweg is gelijk aan het hoogteverschil (ΔH) gedeeld door de horizontale afstand (L) maal 100%. Het afschot of de hellingsgraad van 5,0% beduidt dat tussen vertrek en eindpunt de weg 5 meter hoger ligt per 100 meter horizontaal afgelegde weg. De formule S = (ΔH / L) × 100% kan op afschot berekeningen toegepast worden. !Let wel op bij het delen van ΔH en L dat er gedeelt wordt door dezelfde eenheid, dus m door m delen niet cm door m!

Een voorbeeld: Een rioolbuis moet bijv een afschot hebben van -10 mm/m (omgerekenen naar m/m), dit is gelijk aan -1m (ΔH) per 100m (L) het afschot (S) wat op de laser ingesteld dient te worden is (-1m/100m) x 100% = -1,0%

Specificaties
Specificaties
Laserdiode 635 nm
Werktemperatuur -10°C tot +50° C
Opslagtemperatuur -20°C tot +70°C
Laserklasse 2
Werkbereik 200m
Bereik afstandsbediening: 30m
Nivelleernauwkeurigheid ± 0,5 mm/10m
Zelfnivelleerbereik -12% tot +25%
Afschotbereik -12% tot +25%
Stof- en spatwaterbescherming IP 68
Elektrische voeding Accupack
Gebruiksduur max 40h

Leveringsomvang
Leica Piper 100 of 200
Accupack
Lader
IR afstandsbediening
Target holder incl. target
Koffer

 

Downloads:

Leica Piper 100/200 gebruiksaanwijzing

Leica Piper 100/200 brochure (EN)

Meer binnen categorie: Leica |  Meer binnen categorie: Rioollaser

Aanbevolen artikelen

Zoek je de ideale laser voor jouw klus? Bekijk dan ons ruime assortiment en de bijbehorende sterke punten per type laser. Voor elk bouwproject bestaat er een passende laser!

Alternatieve artikelen:

Advies nodig over de beste laser?

Bouwlaseronline helpt u graag bij het kiezen van het juiste meetinstrument. Wij beschikken over een eigen service afdeling waar u terecht kan met al uw vragen. Neem contact op via 030 26 13 783 of via info@bouwlasersonline.nl

Kom langs in onze showroom!

Wilt u nog even rustig rondkijken en inspiratie opdoen over de beste lasers en ontvangers? Kom eens langs in onze uitgebreide showroom in Nieuwegein. Onze specialisten geven u graag persoonlijk advies.

Hoe ga ik te werk met een laser?

Heeft u nog nooit gewerkt met een laser of wilt u juist extra kennis opdoen? Wij bieden verschillende cursussen en trainingen aan voor beginners en gevorderden. Zo werkt u voortaan nog nauwkeuriger.

Op de hoogte blijven?

Wilt u meer informatie ontvangen over Bouwlasersonline en op de hoogte blijven van onze acties?
Schrijf je direct in voor onze nieuwsbrief.