opc_loader
Service & reparatie

Topcon AT-B3A

Artikelnr: 555082
Uit voorraad leverbaar

Topcon AT-B3A waterpasinstrument

28X vergroting

Voorzien van eersteklas optiek

Fijn afgestelde magnetisch gedempte compensator

Set

  • Geen
  • Incl. statief en baak + €85,00
Aantal 470,00 445,00 U bespaart: 5%
(Prijs excl. btw)

Onze zekerheden

U rekent veilig af via Ideal, vooruitbetaling of pinnen bij afhalen in Nieuwegein

Op werkdagen wordt uw bestelling binnen 24 uur ingepland en daarna uitgeleverd

Vanaf €50,- word uw bestelling gratis bezorgd, ook in België

Wij beschikken over een eigen reparatie / hersteldienst voor alle merken

Snel contact via de app: 06 21 36 36 67

De meeste artikelen zijn uit voorraad leverbaar

Beschrijving

Topcon Waterpasinstrumenten

Waterpasinstrumenten worden gebruikt voor het bepalen van verschillen in hoogten. De meest belangrijke onderdelen zijn het rond de verticale as draaiende kijker met kruisdraden, de horizontale aflezing op de rand voor het opmeten en overbrengen van hoeken en het waterpas doosniveau, waarmee het waterpasinstrument via de stelschroeven horizontaal wordt afgesteld. Automatische waterpasinstrumenten beschikken bovendien over een "compensator", dit onderdeel stelt het waterpas binnen een klein bereik automatisch exact horizontaal af. Om een eindeloos op en neer deinen van de optiek te vermijden, zijn de compensatoren uitgerust met een dempingssysteem. In waterppasinstrumenten zijn er luchtgedempte en magnetische gedempte compensatoren, luchtgedempte compensatoren zijn kwalitatief hoogwaardige; magnetisch gedempte compensatoren zijn de voordeligere oplossing. Als vuistregel geldt: de vergroting van de optiek moet overeenkomen met de afstand tot het doel in meters. Voor de eisen op de bouw is gebleken dat waterpasinstrumenten met een 24- of 28-voudige vergroting ideaal zijn. Waterpasinstrumenten met een 20-voudige vergroting vormen prijstechnisch een interessant alternatief, maar zijn vaak niet toereikend. Voor ingenieurs toepassingen worden hoofdzakelijk  waterpasinstrumenten met een 28- of 32-voudige vergroting toegepast.

Topcon AT-B3A:

De nieuwe generatie waterpasinstrumenten van Topcon is de ATB-A serie, de Topcon AT-B3A is voorzien van eersteklas optiek met een 28- voudige vergroting, een objectief van 36mm, dit en de hoogwaardige, magneetgedempte compensator, het vernieuwde design en de ingebouwde richtkijker kenmerken de Topcon AT-B3A. De Topcon AT-B3A optimaal inzetbaar voor alle bouw toepassingsingen. De snelle, stabielle en duurzaame compensator van de Topcon AT-B3A bevat vier compensatiedraden van superhoog qualiteit trekvast metaal met minimale thermische uitzettingscoëfficiënt, welke ongeëvenaarde duurzaamheid en nauwkeurigheid biedt. Het fijn afgestelde magnetisch dempingssysteem van de Topcon AT-B3A zorgt voor een snelle stabilisatie van de compensator, ondanks de fijne trillingen die aanwezig zijn bij het werken in de buurt van zwaar materieel of drukke wegen. De Topcon AT-B3A is ook als een set leverbaar incl. bouwstatief en waterpasbaak van 5m, dit kunt u aangeven in artikeloptie "set"

Reparatie en kalibratie:

Elke meetapparaat, van puntlaser tot totalstation wordt voor levering volledig door ons nagekeken en krijgt het apparaat een eindkalibratie voordat deze opgehaald of verzonden wordt. Mocht het product af fabriek komen, dan verricht de fabriek volgens onze afspraken deze controle en eindkalibratie. Reparaties en kalibraties worden in onze eigen serviceruimte gedaan. Hierdoor kunnen wij de hoogste kwaliteit leveren.

Specificaties
Specificaties
Vergroting 28X
Diameter objectief 36mm  
Kortste afstand tot doel 0,2m  
Horizontale randaflezing Gon
Compensator werkbereik 15'
Standaard afwijking voor 1 km dubbele waterpassing 1,5mm
IP-classificatie X6
Gewicht 1,50 kg  

Leveringsomvang
AT-B3A
Lensbeschermkap Altijd
Schietlood Altijd
Koffer Altijd
Bouwstatief Bij set
Waterpas E-baak 5m Bij set

 

Downloads:

Topcon ATB serie gebruiksaanwijzing

Topcon ATB serie brochure

Meer binnen categorie: Topcon |  Meer binnen categorie: Waterpas

Aanbevolen artikelen

Zoek je de ideale laser voor jouw klus? Bekijk dan ons ruime assortiment en de bijbehorende sterke punten per type laser. Voor elk bouwproject bestaat er een passende laser!

Advies nodig over de beste laser?

Bouwlaseronline helpt u graag bij het kiezen van het juiste meetinstrument. Wij beschikken over een eigen service afdeling waar u terecht kan met al uw vragen. Neem contact op via 030 26 13 783 of via info@bouwlasersonline.nl

Kom langs in onze showroom!

Wilt u nog even rustig rondkijken en inspiratie opdoen over de beste lasers en ontvangers? Kom eens langs in onze uitgebreide showroom in Nieuwegein. Onze specialisten geven u graag persoonlijk advies.

Hoe ga ik te werk met een laser?

Heeft u nog nooit gewerkt met een laser of wilt u juist extra kennis opdoen? Wij bieden verschillende cursussen en trainingen aan voor beginners en gevorderden. Zo werkt u voortaan nog nauwkeuriger.

Op de hoogte blijven?

Wilt u meer informatie ontvangen over Bouwlasersonline en op de hoogte blijven van onze acties?
Schrijf je direct in voor onze nieuwsbrief.